Etusivu
SARJAN AMMATTILAINEN
VAASALAINEN RASKAAN
HALMESMÄKI

Hannu Halmesmäki: ”Teollisuustilat jopa rakennetaan asiakkaiden toiveiden mukaan”

Yrityksen ei ole aina järkevä omistaa toimitilojaan, koska se vaatii paljon pääomaa ja tiloista aiheutuu jatkuvia kuluja. Joskus voi olla myös niin, että yrityksen omat tilat loppuvat kesken ja lisätilaa tarvitaan äkkiä.

Yrjö Halmesmäki Oy vuokraa teollisuustiloja ja varastotiloja yritysten tarpeisiin. Toimitusjohtaja Hannu Halmesmäen mukaan tiloja voidaan jopa rakentaa asiakkaiden vaatimusten mukaan.

– Meillä on Vaskiluodossa yhteensä 15 000 neliömetriä rakennusoikeutta, josta 4000 neliömetriä on rakennettu. Keskustelemme mielellämme yritysten kanssa pitkäaikaisesta yhteistyöstä, jolloin rakennamme vuokralaiselle uudet toimitilat. Asiakas voi vaikuttaa tiloihin runkovaatimuksista, perustuksista ja lattioista alkaen, Halmesmäki kertoo.

Toimitilat raskaan teollisuuden keskittymässä

Hannu Halmesmäki korostaa asiakkaan kanssa käytävää keskustelua. Jos asiakkaalla on visiona kasvu ja laajentuminen, yritykselle varataan kerralla kunnolliset tilat, mieluusti yli 500 neliömetriä. Halmesmäki keskustelee asiakkaan kanssa mielellään myös mahdollisesta yhteistyöstä ja muista eduista, jotka tulevat yhteisissä tiloissa toimimisesta.

Jos tilan tarve on alle 500 neliömetriä ja tilat halutaan nopeasti tai lyhytaikaiseen käyttöön, ne tarjotaan jo olemassa olevasta rakennuksesta. Kiinteistö sopii erityisen hyvin esimerkiksi suurten tuotteiden valmistamiseen, hitsaamiseen ja koneistamiseen, sillä samassa tilassa toimii myös pintakäsittelyyn keskittynyt tytäryhtiö Yllin Talli Oy.

Hannu Halmesmäen mukaan Vaskiluoto on mainio sijainti raskaan teollisuuden yritykselle.

– Vaskiluodosta on tulossa raskaan teollisuuden keskittymä, joten tulevaisuutta ajatellen se on erittäin hyvä paikka toimitiloille. Tilat sijaitsevat Vaskiluodossa lähellä satamaa ja rautatieyhteyksiä. Myös lentokentälle on lyhyt matka.

Samasta paikasta myös varastointipalvelu, pintakäsittely ja kuljetus

Tällä hetkellä Halmesmäen teollisuustiloissa on vuokralaisina isoja paikallisia vientiyrityksiä. Yritykset hyödyntävät myös Halmesmäen varastotiloja sekä tytäryhtiöiden tarjoamia pintakäsittely- ja kuljetuspalveluita.

– Vuokraamme varastotilaa pitkä- tai lyhytaikaisesti ja asiakas maksaa vain siitä, mitä tarvitsee. Teemme kappaleille tarvittaessa myös pintakäsittelyn ja hoidamme kuljetukset. Moni yritys hyödyntääkin palvelujamme kokonaisvaltaisesti.

Halmesmäen varastotiloissa on lämpötilan ja ilmankosteuden valvonta. Käytössä on myös varastointiohjelma, johon asiakas saa halutessaan etäoikeuden, ja pystyy itse seuraamaan varastotilannetta. Ohjelmasta näkee muun muassa varastosaldot ja kappaleiden saapumis- ja lähtemisajat.

– Helpotamme palveluillamme asiakkaiden toimintaa, sillä silloin yritys voi keskittyä vain ydinosaamiseensa. Parhaimmassa tapauksessa solmimme asiakkaidemme kanssa pitkiä kumppanuussuhteita, Hannu Halmesmäki kiteyttää.