Etusivu
SARJAN AMMATTILAINEN
VAASALAINEN RASKAAN
HALMESMÄKI

Halmesmäki aikoo luoda raskaan teollisuuden keskittymän Vaskiluotoon

Yrjö Halmesmäki Oy:n tavoitteena on keskittää raskaan teollisuuden kaikki alihankintapalvelut saman katon alle. Yhteistyöllä halutaan lisätä suomalaisen raskaan teollisuuden kilpailukykyä ja luoda uusia työpaikkoja alueelle.


Kun kansainväliset yritykset kilpailuttavat alihankkijoita, suomalainen vaihtoehto on ulkomaista kalliimpi, koska Suomessa kaikki alihankinnan palvelut on harvemmin keskitetty yhteen paikkaan.

Asiakas saa kaikki palvelut samasta paikasta

Yrjö Halmesmäki Oy:n toimitusjohtaja ja toinen osakas Hannu Halmesmäki kertoo, että keskittäminen tuo säästöjä ja helpottaa kommunikointia yritysten välillä.

– Halmesmäen tytäryhtiöt tekevät muun muassa pintakäsittelyä ja kuljetusta ja emoyhtiö vuokraa raskaan teollisuuden toimitiloja ja varastotiloja. Kun saamme tiloihimme vielä koneistuksen, hitsauksen ja kokoonpanon, asiakas saa saman katon alta kaikki palvelut. Toimintojen keskittäminen vähentää logistiikkakustannuksia ja yritysten on helppo reagoida yhdessä muuttuviin tilanteisiin jo valmistusvaiheessa. Vieressä oleva satama helpottaa myös vientiä ulkomaille. Vaikka kilpailemme ennen kaikkea laadulla, hinnat pitää saada sille tasolle, että raskasta teollisuutta saadaan takaisin Suomeen, Hannu Halmesmäki kertoo.

Tähtäimenä kaasu-, öljy- ja energiateollisuus

Yrjö Halmesmäki Oy:llä on Vaskiluodossa Teollisuuskadulla 4000 neliömetrin tilat, joita vuokrataan asiakkaille. Hallissa pystytään käsittelemään maksimissaan jopa 300 tonnia painavia tuotteita. Vuosi sitten valmistunut rakennus on jo täynnä, joten Vaskiluodon alueelle suunnitellaan 4000 neliömetrin laajennusta. Halmesmäellä on tilat myös Risössä sekä Vaskiluodon Moottorikadulla.

Yrjö Halmesmäki Oy:n osakkaat, sisarukset Hannu ja Seija Halmesmäki etsivät tiloihinsa yhteistyökumppaneiksi pitkään toimineita yrityksiä, joiden laatu vastaa kaasu-, öljy- ja energiateollisuuden vaatimustasoa.

– Olemme ajamassa asiaa siihen suuntaan, että raskasta teollisuutta kasvatetaan Vaskiluodossa. Tämän toteuttaminen alkaa heti, kun löydämme sopivat kumppanit. Yhteistyöllä olisi alueellisesti merkittävä työllistävä vaikutus.

Brändiuudistus suunnitelman tukena

Suunnitelman tueksi Halmesmäelle on luotu uusi brändi. Jatkossa yrityksen viestinnässä tuodaan voimakkaasti esiin yrityksen tarjoamia kokonaispalveluja ja yhteistyötä. Yrityksen lupaus ”Ratkaisut lähdöstä maaliin” kertoo siitä, että Halmesmäeltä saa kaikki raskaan teollisuuden ratkaisut saman katon alta. Myös uusi logo kuvastaa yrityksen tarjoamia palveluja ja jatkuvaa eteenpäin menemistä.