Etusivu
SARJAN AMMATTILAINEN
VAASALAINEN RASKAAN
HALMESMÄKI

Anders Malin osaa kokonaisuuden hallinnan ja loogisen ajattelun

YH-Nostot Oy:n toimitusjohtajalla Anders Malinilla on Halmesmäeltä lähes 20 vuoden kokemus. Hän tuli yritykseen vuonna 2001 kuljetuspäälliköksi. Vuona 2006 kuljetus- ja nostotoiminnan kasvaessa Malin siirtyi myyntipäälliköksi, ja Markku Lähdemäki otti vastuulleen yrityksen kuljetuspäällikön tehtävät.

Vuonna 2014 Yrjö Halmesmäki Oy:stä tuli konserniyhtiö ja eri liiketoiminta-alueet eriytettiin omiksi tytäryhtiöiksi. Yhtenä tytäryrityksenä YH-Nostot Oy, jonka toimitusjohtajaksi Malin nimitettiin.

Tällä hetkellä Malin vastaa kokonaisuudessa YH-Nostot Oy:n liiketoiminnasta. Työtehtäviin kuuluvat mm. operatiivinen johtaminen, asiakassuhteiden hoito, kalustoninvestoinnit sekä kaikki yrityksen hallinointiin ja henkilöstöön liittyvät tehtävät. Lisäksi hän on mukana kehittämässä koko konsernin IT-järjestelmiä.

Asiakas on numero yksi

Malin nauttii eniten siitä, että saa tarjota asiakkaille ratkaisuja. Työtilaukset tulevat lyhyellä varoitusajalla, mikä aiheuttaa jatkuvasti muutoksia suunniteltuihin aikatauluihin. Ratkaisujen löytäminen vaatii niin kuljettajilta, ajojärjestelyltä kuin myös toimitusjohtajalta joustavuutta ja loogista ajattelukykyä.

– Tässä työssä pitää osata hallita kokonaisuutta. Asiakas tilaa resurssin, ja me kokoamme palapelin valmiiksi. Kun asiakas tilaa meidät paikalle, hän tietää, mitä rahallaan saa ja voi luottaa meihin. Asiakas on meille numero yksi, Malin kertoo.

Uusi konekanta ja osaavat työntekijät tuovat töitä

YH-Nostot Oy on investoinut viidellä miljoonalla eurolla uusiin koneisiin viime vuosien aikana. Uusin nosturi, Liebherr 95t, saapui Halmesmäelle joulukuussa.

– Uusia investointeja halutaan tehdä, sillä mitä parempi kalusto ja kuljettajat, sitä helpompaa niille on saada töitä. Tärkeintä ovat kuitenkin kuljettajat. Meillä on töissä kullanarvoisia työntekijöitä, joihin usein tukeudun, kun suunnitellaan haastavia nostoja. Kokeneet kuljettajat ovat ehdottomasti yrityksemme kilpailuetu.

Nostoissa lähtökohtana on aina turvallisuus.

– Kuljettajien tehtävä on huolehtia turvallisuudesta nostojen aikana, mutta myös välineiden pitää olla kunnossa. Ulkopuolinen tarkastaja tekee nostureille ja nostoapuvälineille tarkastuksen vuosittain.

Paikalliselle nosturitoimijalle on tarvetta tulevaisuudessakin

Malin uskoo, että myös tulevaisuudessa paikalliselle nosturitoimijalle on paikkansa. Joustavuuden ansiosta asiakkaat saavat nopeasti sen, mitä tarvitsevat.

– Pystymme toimimaan lyhyellä varoitusajalla, sillä, yritys on pieni ja paikallinen. Tulevaisuudessa isojen nosturien kysyntä kasvaa ja pienten vähenee, joten investointeja pitää olla valmis tekemään jatkossakin.