Etusivu
SARJAN AMMATTILAINEN
VAASALAINEN RASKAAN
HALMESMÄKI

Perheyritys on sukupolvien jatkumo

Halmesmäki on todellinen perheyritys. Yrityksen perusti aikoinaan Yrjö Halmesmäki, ja tällä hetkellä yrittäjinä toimivat Yrjön lapset, sisarukset Hannu ja Seija Halmesmäki. Tämän lisäksi Hannun pojat ovat mukana Yllin Talli Oy:n työnjohdossa. Myös Hannun ja Seijan veljenpoika Vesa Halmesmäki on töissä YH-Nostot Oy:ssä.

Vesa Halmesmäki tuli perheyritykseen vakituisesti töihin jo 16-vuotiaana. Hän aloitti pyöräkuormaajan kuljettajana, ajoi rekkaa, toimi kuljetusten ajojärjestelijänä ja on nykyään nostojen ajojärjestelijä.

– Aloitin työt Halmesmäellä heti peruskoulun jälkeen, ja siitä alkoi iso elämänkoulu. Minulle oli itsestään selvää jatkaa perheyrityksessä pappani, isäni ja isäni sisarusten jalanjäljissä, Vesa kertoo.

Koneet kiinnostivat jo lapsena

43-vuotias Vesa kertoo olleensa aina kiinnostunut erilaisista koneista ja tekniikasta. Koska perheyrityksestä löytyy jos jonkinlaista konetta, hän pääsi harjoittelemaan jo nuorena niiden ajamista.

Nykyään Vesan työnkuvaan kuuluu nostureiden, pyöräkuormaajien ja kurottajien aikataulujen järjestäminen sekä nostojen suunnittelu. Aikataulut muuttuvat jatkuvasti, sillä esimerkiksi rakennustyömailla aikatauluja ei välttämättä tiedetä paria päivää pidemmälle.

– Nautin työssäni erityisesti siitä, että saan tarjota asiakkaalle ratkaisun. Välillä tulee haasteellisia tilanteita, mutta on palkitsevaa, kun ratkaisu lopulta löytyy.

Yhteistyöllä hoidetaan isotkin projektit maaliin asti

Vaikka Vesan työnkuva on YH-Nostot Oy:llä, hän näkee Halmesmäen kokonaisuutena.

– Haluan pysyä ajan tasalla myös muiden konsernin yritysten toiminnasta, vaikka Hannu ja Seija yrittäjinä vastaavatkin kokonaisuudesta. Tarjoamme konsernin yritysten kanssa kokonaisratkaisuja, ja yhteistyö on valtti yritystoiminnassamme.

Vesan mukaan yhteistyö mahdollistaa isojen projektien hoitamisen. Esimerkiksi jos jokin iso kappale pitää pintakäsitellä, YH-Nostot Oy voi nostaa kappaleen YH-Kuljetukset Oy:n rekkaan, joka kuljettaa kappaleen Yllin Talli Oy:lle pintakäsiteltäväksi. Tämän lisäksi Yrjö Halmesmäki Oy voi varastoida kappaleen. Näin asiakas saa kaikki ratkaisut samasta paikasta.

Perheyritys jatkuu tulevaisuudessakin

Vesa kertoo olevansa iloinen siitä, että Halmesmäellä on aloittanut jo suvun seuraava sukupolvi, jolla on laaja kokemus erilaisista työtehtävistä. Kerroimme aiemmin muista seuraavan sukupolven työntekijöistä, jotka ovat jo mukana Yllin Tallin työnjohdossa (Voit lukea jutun täältä).

Myös Vesalla on poika. Roni opiskelee tällä hetkellä Vaasan ammattikorkeakoulussa koneinsinööriksi. Hänelle on kertynyt työkokemusta niin Halmesmäeltä kuin muistakin yrityksistä.

– Olisihan se hienoa nähdä oma poikakin täällä vielä töissä. Ronilla on vielä kaikki kortit avoinna, ja Halmesmäellä työskentely on yksi mahdollisuus.