Etusivu
SARJAN AMMATTILAINEN
VAASALAINEN RASKAAN
HALMESMÄKI

Nuori sukupolvi mukaan Ylli Talli Oy:n työnjohtoon

Halmesmäki on perheyritys, jonka toiminnan Yrjö Halmesmäki aloitti 60 vuotta sitten. Nyt yrittäjinä ovat sisarukset Hannu ja Seija Halmesmäki. Seuraava sukupolvi on jo vahvasti mukana perheyrityksessä. Hannun pojat Oskari Halmesmäki, Petteri Halmesmäki sekä Hannun ”bonuspoika” Aarni Rainio kertovat, millaista heidän työnsä on Halmesmäellä ja miten he näkevät yrityksen tulevaisuuden.

Oskari Halmesmäki

Oskari Halmesmäki toimii Yllin Tallin työnjohtajana Moottorikadulla. Hän on ollut yrityksessä mukana veljensä Petterin kanssa pienestä pitäen, sillä Hannu-isä on ottanut heidät jo varhaisessa vaiheessa kesätöihin perheyritykseen.

– Olen ajanut rekkaa, pyöräkonetta, kurottajaa ja nosturia sekä ollut varastolla töissä. Vakituisesti olen ollut yrityksessä vuodesta 2012, joten ymmärrän, miten eri tytäryhtiöt toimivat kokonaisuutena, Oskari kertoo.

27-vuotias Oskari on käynyt ammattikoulun ja opiskelee työn ohessa ammattikorkeakoulussa kone- ja tuotantotekniikkaa. Perjantai ja lauantai ovat koulupäiviä, joten vapaa-aikaa ei juuri jää.

Oskarin mukaan myös perheyrityksessä luottamus pitää ansaita. Jos vastuuta haluaa, se pitää pystyä kantamaan.

– Halmesmäki merkitsee minulle paljon enemmän kuin työtä. Muistan, kun pappa toi meidät lapsena Vaskiluotoon katsomaan yritystä, ja siitä se alkoi. Koen, että meillä on täysi tuki Hannulta ja Seijalta. On myös hienoa, että voimme helpottaa heidän työtä omalla tekemisellämme.

Petteri Halmesmäki

24-vuotias Petteri Halmesmäki toimii Yllin Tallin työnjohtajana Teollisuuskadulla. Hänen mukaansa työ vaatii loogista päättelykykyä, sillä työvaiheet pitää suunnitella ja aikatauluttaa huolellisesti.

– Olen käynyt logistiikan perustutkinnon, mutta suurimman osan hommista olen oppinut työelämässä. Olen muun muassa ajanut rekkaa, nostureita ja kurottajaa, joten kokonaisuus on hallussa.

Petteri kertoo, että kun yritys on perheen, työn haluaa tehdä perusteellisesti. Hän tuli Halmesmäelle ensimmäisen kerran kesätöihin 12-vuotiaana.

– En olisi voinut toivoa parempia opettajia kuin Hannu ja Seija. Olen myös oppinut paljon vanhemmilta työntekijöiltä, jotka ovat kärsivällisesti opettaneet meitä.

Aarni Rainio

Aarni Rainio on työskennellyt Halmesmäellä vuodesta 2014. Hän on ollut kesätöissä muun muassa Yllin Tallin kokoonpanossa ja tuurannut tuotantopäällikköä. Nykyään hän on Yllin Tallin myyntipäällikkö ja vastaa asiakasyhteydenpidosta ja tarjouslaskennasta.

26-vuotias Aarni opiskelee työn ohessa Vaasan yliopistossa informaatiotekniikkaa ja valmistuu ensi vuonna diplomi-insinööriksi.

– Yllin Tallilla työ on monipuolista. Työ ei ole tiukkaan sidottu yhteen tehtävään, vaan työnkuva on laaja ja työn lopputulokseen voi vaikuttaa itse.

Aarni pitää siitä, että saa olla tekemisissä ihmisten kanssa. Työhön ei kuulu pelkästään koneen näpyttelyä, vaan myös asiakasyhteydenpitoa, tuotantoa ja laadunvarmistusta.

Perheyrityksessä tuki löytyy läheltä.

– Kun esimiehet ja osa työkavereista ovat samaa perhettä, voimme sanoa asiat kiertelemättä. Koko yritys menee eteenpäin, kun jokainen saa sanoa oman näkemyksensä.